Dag 4!
Hello Bloggertjes van ons,
We zijn even weggeweest maar geen nood, hier is de volgende blog alweer.. Man Man het is weer wa geweest dees dagen zenne. Ik ga verder waar we gestopt zijn.
We ontwaken in de jeugdherberg voor te beginnen aan onze eerste stagedag. Snel een 'ontbijt' uit de automaat (lees: een ranzige croissant) Natuurlijk hadden we de busuren al opgezocht en we waren zelfs 35 minuten te vroeg. Hip hoi voor ons!! We hadden afgesproken met een Italiaanse studente Francesca die ons een rondleiding ging geven, wat tolken en onze uniformen regelen. Maar geen Francesca te zien! 15 min, 20 min, 30 min.. Nog steeds niemand.. Nu waren we eens op tijd. Mmhhhh misschien bedoelde ze de ingang van de unief ipv de ingang van het ziekenhuis? Even checken.. JEEEP.. Maar ale we hebben ze toch gevonden!!
We ontmoetten Alba Ricchi, een belangrijke dame met gigantisch blond krulhaar, kregen onze uniformen (witte en groene), tikkaart (nog met een ouderwetse tikklok) en lockerroomsleutel :)
Nu nog onze uren.. Nu lopen we nog mee met een vroedvrouw die wat engels/frans kan, erna worden we losgelaten. Hier werken ze met een raar systeem. Je begint met een late shift (13.00-21.00) De volgende dag doe je een vroege (7.00-13.00) en diezelfde avond begin je nacht (21.00-07.00) Dan heb je 1 of 2 dagen verlof. Zo de uurrooster voor februari is in orde. Einde rondleiding:ik citeer 'Komen jullie morgen terug zo tegen 11.00? of 9 uur? Ja ge kiest maar ergens daartussen is goed' Lang leve de Italianen!
Goed zo, nu konden we inchecken in onze residenza.. Met al onze bagage (5koffers) sukkelde we door de sneeuw. Eindelijk gevonden! ok time to check in.. ' Hebben jullie je 2 pasfoto's bij?' Euuuh... nee!2 pasfotot's later hebben weeen heel mooi en groot kot op de zesde verdieping dus plus mooi uitzicht! De rest van de dag moet je checken op onze VLOG! We hebben gisteren avond een videoboodschap gemaakt maar die kan Jana er pas morgen opzetten dus zeker kijken !!
Vandaag hebben we goed geslapen in ons bedje..We hebben ontbeten, dit maal lekkere cornflakes uit de lidl en vertrokken op stage. Wat gebeurde er daar?? Een rondleiding op verloskamer van 30 minuten en gedaan! Het blijkt dat we precies zelf onze uren een beetje kiezen. We besloten om vanavond met de nacht te beginnen samen met de twee vroedvrouwen die ons rondgeleid hebben. Verder niet veel gebeurd, onze studentenkaart gaan halen waarmee we toegang krijgen tot het internet maar deze werkt nog niet. Morgen hopelijk wel!
We hebben ook de 1euro shop leeggekocht: glazen, mokken, luchtverfrissers voor op het toilet.. u never know! oorstokjes.. We hebben koopjes gedaan hoor!
Dan een dutje, nu in het intenetcafe en sebiet stage beginnen!
Na twee dagen afwezigheid is er veeeeeeeel te vertellen, maar bekijk dan zeker onze videoboodschap, dan is het misschien allemaal wat duidelijker :)
Morgen meer nieuws over de eerste stagedag!
Natascha en Jana